Camping Tuinenburg

Camping Tuinenburg: Natuur, Rust en Ruimte in Zeeland

Boerderij Tuinenburg

Het bedrijf  Tuinenburg  in de Zeeuws Vlaamse polder is opgericht in 1850 en spitste zich destijds enkel toe op de landbouw. Verschillende generaties en families hebben dit bedrijf gebracht tot wat het nu is. De meest recente verandering die plaatsgevonden heeft is de uitbreiding van de mini- camping naar landschapscamping in 2006. In het jaar 2006 is tevens het idee ontstaan om een boerengolfterrein te creëren. Deze ruimte is gecreëerd in een gedeelte van de natuurterreinen welke zijn aangelegd voor de landschapscamping.

Akkerbouwbedrijf

Van oorsprong was Tuinenburg een akkerbouwbedrijf. Ook nu nog richt een deel van het bedrijf zich op de akkerbouw. Zo worden er aardappelen, wintertarwe, wintergerst, suikerbieten en graszaad geteeld. De weides worden gemaaid en zorgen zo voor de wintervoorraad hooi voor de dieren. Het bedrijf is up to date met een op maat gekozen machinepark en goed onderhouden schuren. De boerderij heeft een ruim, overzichtelijk erf met weides voor alpaca’s en kamelen.

Koeien

Sinds enkele jaren hebben we ook een kleine kudde Blonde d’Aquitaine koeien en stier. Zij grazen op de weilanden in de omgeving van de camping. Ieder jaar worden er nieuwe kalfjes geboren. Een geweldig gezicht om deze mooie dieren in het Zeeuws Vlaamse landschap te zien.